Connecting research to society

Nathalie Reilly

Onderzoeker in opleiding | Tel.: +31 (0) 71 526 9748stuur mail

nathalie_reilly.jpgNathalie Reilly begon haar PhD in juni 2018 binnen de afdeling van Moleculaire Epidemiologie van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) onder de begeleiding van Bas Heijmans.

Ze heeft haar bachelor biologie behaald (cum laude)  aan de University of North Carolina Wilmington (UNCW) in de Verenigde Staten. Tijdens haar tijd daar nam ze deel aan verschillende stages op het gebied van genetica en microbiologie.

Na het behalen van haar bachelor is zij naar Nederland verhuisd waar zij haar masteropleiding in Biomolecular Sciences aan de Vrije Universiteit (VU) Amsterdam heeft afgerond. Hier voltooide ze een stage die de effecten bestudeerde van natuurlijke plantenextracten op inflammatie en vetdifferentiatie, de PPAR-receptoren, met behulp van high throughput-analyse en verschillende andere genetische technieken. Haar masterscriptie werd voltooid als een stageproject waar ze vetmetabolisme bestudeerde tijdens veranderde zwaartekracht in een samenwerkingsproject tussen het European Space Agency (ESA) en de VU.

In haar onderzoeksproject zal zij zich richten op de identificatie van nieuwe coderende en niet-coderende RNA’s en specifieke genexpressiesignaturen in T-cellen bij blootstelling aan lipiden, zoals triglyceriden, die de vorming van atherosclerotische plaques stimuleren. Dit project maakt deel uit van het GENIUS II-consortium.

onderzoek

Waar werken wij op dit moment aan

onderzoek onderzoek

mensen

Ontmoet de mensen van Molepi

mensen mensen