Connecting research to society

Thies Gehrmann

| Tel.: stuur mail

Thies behaalde zijn bachelordiploma computerwetenschappen aan de Heriot Watt University in Schotland. Daarna verhuisde Thies naar Nederland en begon zijn masterstudies aan de Universiteit van Leiden, in samenwerking met de Technische Universiteit Delft. Daar werkte hij aan de toepassing Conditional Random Fields op de predictie van eiwitfunctie. Hij behaalde zijn masterdiploma in 2012.

In november 2012 begon Thies zijn doctoraat in het Delft Bioinformatics Lab, onderdeel van de groep Patroonherkenning en Bio-informatica van de faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica aan de TU Delft in Delft. Zijn onderzoeksproject betrof het onderzoeken van genexpressie en regulatie in twee paddestoelvormende schimmels. Dit project was in nauwe samenwerking met de Fungal Microbiology-groep van de Universiteit Utrecht. Het onderzoeksproject werd gefinancierd door de Stichting voor de Technische Wetenschappen (STW) van NWO.

Hierna werkte Thies een jaar lang als postdoctoraal onderzoeker aan het Westerdijk Instituut voor Schimmelbiodiversiteit aan de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) in Utrecht.

Sinds januari 2018 werkt Thies bij de Moleculaire Epidemiologie in het Leids Universitair Medisch Centrum, samen met het Max Plank instituut voor Biologische Veroudering in Keulen, Duitsland, als postdoctoraal onderzoeker naar gezond ouder worden. Zijn focus ligt op variante prioritering in de Leiden Langleven Studie, en expressieveranderingen als gevolg van leefstijlinterventie in de studie Samen Oud Samen thuis.

 
 
 

onderzoek

Waar werken wij op dit moment aan

onderzoek onderzoek

mensen

Ontmoet de mensen van Molepi

mensen mensen