Connecting research to society

Nieuws

Lekencollege van Bas Heijmans in de "Universiteit van Nederland" - Nu online terug te zien op Youtube!

Op dinsdag 30 april zal Bas Heijmans presenteren voor de Universiteit van Nederland. Het thema is voeding en 5 onderzoekers gevenbas2016 een kort lekencollege op hun vakgebied. Bas zal het binnen dit thema hebben over - uiteraard - epigenetica (en de Hongerwinter en monochoriale tweelingen). Het zal in Amsterdam zijn in Club Air met een publiek van ~ 150 mensen.

mei 31 2019 Auteur: MolEpi - Moleculaire Epidemiologie

8,5 miljoen euro voor onderzoek naar gezond oud worden en vitaliteit

Persbericht - Een uitgebreid en multidisciplinair team van verouderingsexperts krijgt ruim 8,5 miljoen euro voor een grootschalig onderzoek naar factoren en oplossingen die bijdragen aan het gezond ouder worden en het vergroten van vitaliteit. Het team wil de functionele achteruitgang bij ouderen eerder herkennen, afremmen en herstellen zodat zij meer jaren in gezondheid doorbrengen. Aan het onderzoek, dat in september dit jaar van start gaat, doen negen onderzoeksinstituten en acht private partijen mee. 

 

april 24 2019 Auteur: MolEpi - Moleculaire Epidemiologie

OARSI samenwerkingsbeurs voor artrose onderzoek Evelyn Houtman

Evelyn Houtman, onderzoeker in opleiding binnen onze artrosegroep, heeft de ‘Belt and Road Scholarship' beurs ontvangen.

maart 07 2019 Auteur: Molepi - Moleculaire Epidemiologie

Langlevendheid is vooral erfelijk in extreem langlevende families

Een lang leven is erfelijk, maar dat geldt primair voor personen uit families waarvan meerdere leden behoren tot de top tien procent overlevers van hun generatie. In de genen van deze families ligt waarschijnlijk de sleutel tot een lang leven. Dat schrijven onderzoekers van het Leids Universitair Medisch Centrum samen met Amerikaanse en Nijmeegse collega’s in Nature Communications

januari 07 2019 Auteur: MolEpi

Gezond en fit ouder worden? Lees het in Quest!

Hoe word je stokoud, maar blijf je tegelijkertijd ook fit? Aandacht aan ons verouderingsonderzoek met bijdragen van Eline Slagboom en David van Bodegom in de oktober-editie van het tijdschrift Quest.

november 08 2018 Auteur: MolEpi - Moleculaire Epidemiologie

Hoe het komt dat het ene gezicht sneller en anders veroudert dan het andere ?

Het ene gezicht veroudert sneller dan het andere. Hoe het komt en hoe het precies werkt, daarover komen wetenschappers steeds meer te weten. Naar aanleiding van een aantal publicaties hierover, waaronder de meest recente in Journal of Investigative Dermatology besteedt de Volkrant aandacht aan dit onderwerp.

november 02 2018 Auteur: MolEpi - Moleculaire Epidemiologie

Dertig jaar langer leven? Technisch gezien is het al mogelijk.

Op zoek naar de heilige graal voor een langer leven. Lees het in de VN editie van november! Met een bijdrage van Eline Slagboom.

oktober 21 2018 Auteur: MolEpi - Moleculaire Epidemiologie

100.000 euro diabetes type 2 onderzoekssubsidie voor Leen 't Hart

LUMC-wetenschapper Leen 't Hart heeft 100.000 euro gekregen voor zijn onderzoek naar diabetes type 2. De subsidie komt uit het programma ‘Diabetes II Doorbraakprojecten’ van het Diabetes Fonds en ZonMw.

september 27 2018 Auteur: MolEpi - Moleculaire Epidemiologie

Bas Heijmans spreekt tijdens de Nacht van Ontdekkingen

Op 15 september tijdens de "Nacht van Ontdekkingen" in Leiden mag onze epigeneticus Bas Heijmans als onderzoeker vertellen over 'De tijdlijn in je DNA' oftewel hoe het kan dat onze omgeving vanaf het prilste begin sporen achterlaat op ons DNA en wat dat betekent voor onze gezondheid.

september 10 2018 Auteur: Molepi

Eline Slagboom en collegae publiceren in Nature

Nature review "Facing up to the global challenges of ageing" geschreven door Linda Patridge, Joris Deelen and Eline Slagboom is vandaag in publicatie gegaan! Klik voor het artikel op deze link: https://doi.org/10.1038/s41586-018-0457-8

september 06 2018 Auteur: MolEpi

onderzoek

Waar werken wij op dit moment aan

onderzoek onderzoek

mensen

Ontmoet de mensen van Molepi

mensen mensen