Connecting research to society

Nieuws

OARSI samenwerkingsbeurs voor artrose onderzoek Evelyn Houtman

Evelyn Houtman, onderzoeker in opleiding binnen onze artrosegroep, heeft de ‘Belt and Road Scholarship' beurs ontvangen.

maart 07 2019 Auteur: Molepi - Moleculaire Epidemiologie

Langlevendheid is vooral erfelijk in extreem langlevende families

Een lang leven is erfelijk, maar dat geldt primair voor personen uit families waarvan meerdere leden behoren tot de top tien procent overlevers van hun generatie. In de genen van deze families ligt waarschijnlijk de sleutel tot een lang leven. Dat schrijven onderzoekers van het Leids Universitair Medisch Centrum samen met Amerikaanse en Nijmeegse collega’s in Nature Communications

januari 07 2019 Auteur: MolEpi

Gezond en fit ouder worden? Lees het in Quest!

Hoe word je stokoud, maar blijf je tegelijkertijd ook fit? Aandacht aan ons verouderingsonderzoek met bijdragen van Eline Slagboom en David van Bodegom in de oktober-editie van het tijdschrift Quest.

november 08 2018 Auteur: MolEpi - Moleculaire Epidemiologie

Hoe het komt dat het ene gezicht sneller en anders veroudert dan het andere ?

Het ene gezicht veroudert sneller dan het andere. Hoe het komt en hoe het precies werkt, daarover komen wetenschappers steeds meer te weten. Naar aanleiding van een aantal publicaties hierover, waaronder de meest recente in Journal of Investigative Dermatology besteedt de Volkrant aandacht aan dit onderwerp.

november 02 2018 Auteur: MolEpi - Moleculaire Epidemiologie

Dertig jaar langer leven? Technisch gezien is het al mogelijk.

Op zoek naar de heilige graal voor een langer leven. Lees het in de VN editie van november! Met een bijdrage van Eline Slagboom.

oktober 21 2018 Auteur: MolEpi - Moleculaire Epidemiologie

100.000 euro diabetes type 2 onderzoekssubsidie voor Leen 't Hart

LUMC-wetenschapper Leen 't Hart heeft 100.000 euro gekregen voor zijn onderzoek naar diabetes type 2. De subsidie komt uit het programma ‘Diabetes II Doorbraakprojecten’ van het Diabetes Fonds en ZonMw.

september 27 2018 Auteur: MolEpi - Moleculaire Epidemiologie

Bas Heijmans spreekt tijdens de Nacht van Ontdekkingen

Op 15 september tijdens de "Nacht van Ontdekkingen" in Leiden mag onze epigeneticus Bas Heijmans als onderzoeker vertellen over 'De tijdlijn in je DNA' oftewel hoe het kan dat onze omgeving vanaf het prilste begin sporen achterlaat op ons DNA en wat dat betekent voor onze gezondheid.

september 10 2018 Auteur: Molepi

Eline Slagboom en collegae publiceren in Nature

Nature review "Facing up to the global challenges of ageing" geschreven door Linda Patridge, Joris Deelen and Eline Slagboom is vandaag in publicatie gegaan! Klik voor het artikel op deze link: https://doi.org/10.1038/s41586-018-0457-8

september 06 2018 Auteur: MolEpi

Eline Slagboom in Eenvandaag

Uit onderzoek van het All Indian Institute of Medical Science in New Delhi lijken lichaamscellen lijken minder snel te verouderen door yoga. Eline Slagboom sprak donderdag 21 juni 2018 tijdens Internationale Yogadag over dit onderzoek in Eenvandaag.

juni 21 2018 Auteur: MolEpi

Twintig jaar LangLeven in Leiden

leidenlangleven groen logo klein

Afgelopen 9 juni organiseerden wij samen met de ouderengeneeskunde een deelnemersdag voor participanten van de Leiden LangLeven studie in Corpus Leiden.

Het LUMC besteedde hier aandacht aan middels een persbericht:

juni 19 2018 Auteur: MolEpi

onderzoek

Waar werken wij op dit moment aan

onderzoek onderzoek

mensen

Ontmoet de mensen van Molepi

mensen mensen