Connecting research to society

Onderzoeksbeurs toegekend aan samenwerking Yolande Ramos en Hossein Eslami Amirabadi

19 oktober 2016 Auteur: Moleculaire Epidemiologie - Molepi

2016 oa hdmt workshopIn vervolg op de eerste workshop 'hDMT/NanoInside: Organs-on-Chips Technology Platform', heeft het Instituut voor human Organ and Disease Model technologies (hDMT) geld beschikbaar gesteld voor een ‘pump and prime’ project van Dr. Yolande Ramos (Moleculaire Epidemiologie, LUMC) en Hossein Eslami Amirabadi (Microsystems groep, TU Eindhoven).

2016 oa microfluidic chipsRamos en Eslami Amirabadi zullen in-vitro biologie expertise en de nieuwste ontwikkelingen van microfabricatie integreren om een model systeem te ontwikkelen die de biologische complexiteit van bot-kraakbeen interacties kunnen weergeven, in het bijzonder bij artrose. De hier geïnitieerde samenwerking tussen biomedische wetenschappers en ingenieurs zal de ontwikkeling van alternatieve technologische modellen voor humane ziekten, tot dusver met name gericht op zachte weefsels, stimuleren.

De nieuw opgerichte stichting hDMT (Institute for human Organ and Disease Model Technologies)is een krachtenbundeling tussen de TU/e en andere Nederlandse universiteiten en industrie en is gericht op orgaan-op-chip-technologie. Dit soort chips kan de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen en behandelingen van ziekten enorm versnellen. Door de krachtenbundeling is Nederland op weg een wereldspeler te worden op dit gebied.